BUX Pers Pagina

Wireduk_logo

Europe's hottest startups 2016

Amsterdam's international outlook means that its startups aspire to grow at home and abroad. With an above-average gross national income, an English-speaking community and 58 million passengers travelling through its airport every year, the city is a magnet for early-stage founders.

Wat onlosmakelijk met ondernemen te maken heeft zijn aandelen. Een simpel idee. Je investeert door middel van een aandeel in een bedrijf en als je het goed hebt ingeschat kun je daar geld mee verdienen. Uit de praktijk blijkt dat dit niet altijd even eenvoudig gaat. Neem Nintendo als voorbeeld. Nintendo steeg enorm in waarde, maar moest een aantal dagen later weer flink inleveren. Wil je zelf eens experimenteren met beleggen en hier meer van begrijpen? Probeer dan samen met ons de Bux app uit!

rtlz.nl

Beursapp BUX wil België en Scandinavië veroveren

Bux, de app waarmee je kunt beleggen, breidt verder uit in Europa. Dat kan heel makkelijk, de bestaande apps in het Nederlands en Engels kunnen gewoon in België, Zweden en Denemarken worden gedownload.

Begin dit jaar haalde BUX, het bedrijf achter de gelijknamige beleggingsapp, iets meer dan zes miljoen euro op bij een investeerder. Belangrijkste bestemming voor dat geld: expansie op de Duitse markt.

Emerce-logo

6,1 miljoen euro voor Duitse expansie Bux

Het Duitse Holtzbrinck Ventures, financier van Zalando, Bol.com en HelloFresh, investeert 6,1 miljoen euro in de Amsterdamse fintech start-up Bux.

Sprout.nl_logo

Hoe Bux 6 miljoen ophaalde voor een beurs-app

Casual beurshandel is goud waard, blijkt uit een nieuwe investeringsronde van Bux. De Nederlandse app kan met 6 miljoen euro aan vers groeikapitaal zijn marketing opvoeren en nieuwe ontwikkelaars aantrekken. "Investeerders zien dat wij een nieuwe markt aanboren", zegt oprichter Nick Bortot.

Een Duitse durfinvesteerder steekt dik 6 miljoen in de Nederlandse beleggingsapp Bux. Met het geld wil het bedrijf flink uitbreiden en zichzelf op de kaart zetten in Duitsland. Het bedrijf droomt alvast van een uitrol in de rest van Europa.

De Nederlandse beleggingsapp Bux heeft een investering opgehaald van 6,1 miljoen euro bij het Duitse Holtzbrinck Ventures, meldt het jonge bedrijf woensdag.
De Duitse durfinvesteerder moet Bux helpen om de markt in Duitsland verder aan te boren. Holtzbrinck investeerde eerder in bedrijven zoals Zalando, Bol.com en HelloFresh.

"We willen het geld gebruiken om een sociaal netwerk voor beleggers aan onze app toe te voegen", zegt Nick Bortot, CEO van Bux tegen NU.nl. "Ook willen we internationaal groeien."

Het Duitse Holtzbrinck Ventures, dat eerder geld stak in onder meer Zalando, Bol.com en HelloFresh, investeert enkele miljoenen in de Amsterdamse fintech start-up Bux.

De beleggingsapplicatie van Bux maakt het mogelijk om op laagdrempelige wijze te handelen op de beurs.

belegger.nl

BUX: 'Ontzettend trots op Gouden Stier'

Tijdens een feestelijke avond op donderdag 12 november kreeg BUX de Gouden Stier voor beste Beleggingsinnovatie uitgereikt. Wij vroegen Niels Vrijhoeven, brand editor in chief bij BUX, om een reactie.

mt.nl

De beurs is de beste game op aarde

Wie heeft er nog een bank nodig? MT belicht drie start-ups die de financiële wereld op zijn kop zetten. Deze keer: Bux.

iex.nl

BUX, DeGiro en Care IS winnaars Gouden Stier 2015

Tijdens een feestelijke avond zijn donderdag voor de negende maal de Gouden Stieren uitgereikt. In totaal werden er acht prijzen vergeven aan bedrijven die zich in 2015 onderscheiden in hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod voor particuliere beleggers.

Nick Bortot, oprichter van de speelse beleggingapp BUX, is een van de winnaars van de Accenture Innovation Awards, die vandaag in Maarssen werd gehouden. Dealmaker app voor consumenten en winkels Yippie! kreeg de onderscheiding in de categorie Personalized Shopping & Paying. Jeroen Tas (Philips) werd Innovator van het Jaar.

It was Gordon Gekko, the iconic slimeball trader in Oliver Stone’s 1987 movie Wall Street, who first espoused the theory that greed is good. For a generation of high-flying bankers—giant mobile phone in one hand, stock portfolio in the other—those words became a mantra. For most of us, though, the reality of trading stocks felt utterly alien, an incomprehensible ticker tape of numbers that concerned vast corporations but had little to do with everyday life.

Twee weken geleden heeft BUX, de winnaar van de Nederlandse Fintech 50 Award in de categorie Personal Finance, een app voor de Apple Watch gelanceerd. Deze toch al über hippe beleggingsonderneming aan een Amsterdamse gracht heeft voor haar BUX-ers een app ontwikkeld, die beleggen in de financiële markten nog leuker maakt.

iex.nl

Hoe apps AEX gaan raken

Wij hebben vandaag als eerste Nederlandse broker een Apple Watch app gelanceerd, mailt chef de mission Nick Bortot van BUX mij. Hij doet er een filmpje bij. Ik ben niet zo'n html-licht, maar als u op het plaatje klikt, dan moet u beeld krijgen. Nee, er is niks mis met uw toestel, er zit geen geluid bij.

iculture.nl

De beste native Apple Watch apps

watchOS 2 is beschikbaar en dat betekent dat we allerlei nieuwe Apple Watch-apps kunnen gaan gebruiken. Het gaat om native apps, die zelfstandig op het horloge zelf draaien. Dat houdt in, dat je niet meer afhankelijk bent van de dataverbinding van de iPhone, waardoor de apps veel sneller kunnen reageren. In deze lijst vind je native Apple Watch-apps die al zijn aangepast voor watchOS 2, zodat je meteen kunt kijken hoe het bevalt.

quotenet.nl

Dat gaat hard! Miljoenenbonanza in Nederlandse startupwereld

Allemachtig, de Nederlandse startupwereld wordt overspoeld met geld. Maar liefst zes startups hebben binnen vijf dagen geld opgehaald. En early stage venture capitalfonds Henq opent een nieuw fonds met vijf-tig mil-joen euro. Hoppa!

Emerce-logo

BUX haalt 1,7 miljoen groeigeld op

Bux, de onderhoudende beleggingsapp, heeft 1,7 miljoen euro groeigeld opgehaald om zijn buitenlandse activiteiten te kunnen opschalen.

rtlnieuws.nl

Beleggingsapp BUX sleept 1,7 miljoen euro binnen

De Nederlandse app voor beginnende beleggers, BUX, heeft 1,7 miljoen euro opgehaald. De mannen achter de app hebben een missie: de beurs van haar saaie imago afhelpen.

fd.nl

BUX haalt 1,7 mln op

Beleggingsapp Bux heeft in een tweede financieringsronde €1,7 mln opgehaald. De belangrijkste geldschieter is de Amerikaanse durfinvesteerder Initial Capital, die vooral geld in games steekt. Bux heeft niet bekend gemaakt hoeveel procent van de aandelen Initial Capital in ruil voor de investering heeft gekregen.

fd.nl

Bij het stoplicht even Tesla kopen

Honderdduizenden Nederlanders maken gebruik van beleggingsapps. De AFM houdt de sector streng in de gaten.

Emerce-logo

Fast forward met de Nederlandse financiële sector

Drie Nederlandse top-innovaties in de financiële sector
BUX: makkelijk mobiel beleggen
Met de BUX-app kan iedereen spelenderwijs mobiel beleggen. BUX maakt beleggen op de beurs begrijpelijk, eenvoudig, betaalbaar en vooral leuk. Veel mensen willen graag met de beurs aan de slag, maar vinden websites van de bestaande brokers veel te ingewikkeld. BUX heeft beleggen teruggebracht tot de basis en bovendien spelelementen toegevoegd waardoor beleggen sociaal en nog spannender wordt. Gebruikers oefenen eerst met virtueel geld, waarna ze zelf kunnen beslissen of ze willen overstappen naar echt geld. BUX is ongeveer negen maanden geleden gelanceerd en heeft inmiddels ruim 130.000 gebruikers in Nederland en het VK.

Linkedin-logo

BUX is gamifying the stock market

The stock market has always been a place for thrill seekers and risk takers. Betting ones hard earned money in a game of high risk high reward. It has a universal appeal even most Marxist can't deny. The core mechanics of the stock market are often seen in games. But unlike games the stock market isn't as easy to get into. That's why BUX, a stock market app is such a nice service. It distilles the stock market to its core. It uses the social games template to create a compelling experience we can all learn from.

Eufinfinacnialnews_logo

Nieuwe groep jonge beleggers

Een compleet nieuwe groep jonge mensen ontdekt de beurs met BUX, de app waarmee beleggen begrijpelijk en toegankelijk wordt voor iedereen. Sinds de livegang van de app medio september 2014 is BUX meer dan 100.000 keer geïnstalleerd. Nu blijkt dat 76% van de actieve BUX-ers geen of nauwelijks beleggingservaring heeft. En verder blijkt dat 59% van de BUX-ers jonger is dan 34, terwijl de gemiddelde leeftijd van de doe-het-zelf belegger in Nederland tot nu toe 45 jaar was.*

fonkonline.nl

BUX wil de beurs aantrekkelijker maken voor jongeren

Steeds meer jonge mensen ontdekken de beurs met BUX. Sinds de livegang van de app in september 2014, is BUX meer dan 100.000 keer geïnstalleerd. - See more at: http://fonkonline.nl/marketing-nieuws/bux-wil-beurs-aantrekkelijker-maken-voor-jongeren-%2831072%29.html#sthash.tbNyp4ht.dpuf

banken.nl

Is er een toekomst voor banken in de waardeketen?

De afgelopen jaren is er voor miljarden geïnvesteerd in de Fintech industrie. De afgelopen week vond ruim 200 miljoen dollar zijn weg naar startups in de Fintech. En begin december 2014 speelden de investeerders voor Sinterklaas en ondersteunden de Fintech-startups met ruim 800 miljoen dollar. De financiële sector wordt beschouwd als de sector waar de kans op disruptie, of het risico, het is maar hoe je het bekijkt, het grootst is. In dit artikel gaat Pascal Spelier, Consultant Digital Customer Experience bij Capgemini Consulting en eigenaar/blogger [finno], in op de volgende twee vragen. Wat betekent die disruptie voor de sector die het toch al niet zo eenvoudig heeft sinds 2008? Welke rol heeft de traditionele financiële sector in de toekomstige waardeketen?

siliconcanals.nl

Fintech startup BUX telt 100.000 app downloads in een half jaar

Handelen op de beurs, maar dan zonder krijtstreeppakken, uitgebreide kennis en bovenal: op een leuke manier via een app. Beleggen voor Jan met de Pet dus. Met de belofte ‘iedereen kan beleggen‘ lanceerde in september vorig jaar de app BUX. Bijna een halfjaar later is de startup hard op weg die belofte waar te maken en claimt het 100.000 downloads.

startupjuncture.com

Investing becomes serious fun with Bux

BUX is a new investment game / method that makes investing fun again for retail investors. It allows anyone to get experience in stock picking with free virtual money and upgrade later to real money. BUX has only just been launched and has more than 10.000 users.

iex.nl

Niets mis met CFD's

Voor als u het niet weet, cfd's liggen onder vuur omdat ze gevaarlijk zouden zijn en de AFM komt dit jaar of misschien al binnenkort met een rapport over die dingen. Natuurlijk preekt Bortot voor eigen parochie en hachie, want zijn BUX-businessmodel is helemaal gebaseerd op die producten.
Niettemin ben ik het met hem eens. Het ligt nooit aan de beurs, de koersen, de producten, de centrale banken, het Plunge Protection Team, de Rothschildts, of wat dan ook, maar altijd aan de belegger of handelaar zelf. De beurs is een boksring en wie er in stapt, kan een dreun verwachten.

nos.nl

Niet naar de Costa, maar naar de aandelenbeurs

De spaarrentes zijn historisch laag en de aandelenkoersen vliegen wereldwijd omhoog. In plaats van je spaargeld weg te smijten voor een zonbestemming ver weg, kan je met je spaargeld juist verdienen door te beleggen. Tenminste, zo lijken steeds meer mensen te denken. Het aantal beleggers groeit. En dat zijn echt niet alleen maar de grijze mannen in pak, ook de jonge belegger is in opkomst.

Androidworld_nl_logo

4 nieuwe apps in de Google Play Store

We hebben weer 4 nieuwe Android-apps voor je die deze week in de Play Store zijn verschenen. Leuk, handig, nutteloos of interessant, misschien heb jij straks wel weer een paar nieuwe apps voor jouw telefoon of tablet gevonden.

Twaalf jaar lang bij een bank werken (vers uit de collegebanken) en daarna alsnog als succesvol ondernemer uit de bus komen? Vinden wij knap. Heeren van de ZuidAs er is hoop voor u wanneer de up-or-out een out blijkt te worden. Meet: Nick Bortot, ex-Binck bankier, tegenwoordig eigenaar van zijn eigen app waarmee u als privé belegger kunt spelen op de beurs.

Emerce-logo

Vanuit je bed beleggen met BUX

Nick Bortot is een van de mensen achter beleggingsbank Binck. In de dertien jaar dat hij daar werkte, ontdekte hij dat veel mensen actief willen zijn op de beurs, maar dat de drempel om te beginnen vaak te hoog is. Hij ontwikkelde daarom BUX, een app waarmee beleggen naar eigen zeggen supersimpel wordt. Het zoveelste financiële product of levert BUX echt bucks op?

Twenty-something consumers raised on video games such as Grand Theft Auto and Angry Birds are being wooed by financial trading apps, keen to build bridges with a post-crisis generation that is uninterested in financial services or plain mistrustful.

veb.net

3 Nieuwe Initiatieven voor Beleggers

Beleggen kan op duizenden-een manieren. En daar kwamen er de laatste tijd nog een paar bij. Wij bekeken drie zeer verschillende initiatieven: BUX, ProBeleggen en het Value Investment Fund van Synvest.

Die Sage von Robin Hood erzählt über einen Kämpfer für die soziale Gerechtigkeit. Er nahm den Armen und gab den Reichen. In seiner übersichtlichen und aus heutiger Sicht unterkomplexen Welt, musste er auf die Methode des klassischen Raubs setzen, in dessen konkreten Verlauf es auch zu gewaltätigen Übergriffen kam und Menschen auch körperlichen Schaden nahmen.

De Nederlandse beursapp Bux probeert met Twitteradvertenties de Britse markt te veroveren. Maar die strategie kan natuurlijk niet op tegen een tweet van voetbalheld Gary Lineker.

financieel-management.nl

Nick Bortot maakt met BUX beleggen speelser en makkelijker

BUX, afgeleid van het Engels woord bucks, geeft gebruikers de mogelijkheid om op een eenvoudige en speelse manier te beleggen. Zelf noemen zij zich een ‘casual trading app’. Het casual gedeelte doelt met name op de ‘gamified’ elementen van BUX, waardoor nieuwe gebruikers worden uitgedaagd om zich te verdiepen in de mogelijkheden van het beleggen. In het begin krijgt de gebruiker duizend funBUX om mee te beleggen, en daarna heeft de gebruiker de mogelijkheid om met ‘echt’ geld (seriousBUX) te beleggen.

​At BUX, we are building a mobile only stock market trading app that aims to make it easy and fun for (non-experienced) users to start playing the markets. Users start off with our virtual currency funBUX and can build a portfolio in selected stocks, indices, commodities and currency from the U.S. and Europe. If a user wants to, he or she can upgrade their account to real money (seriousBUX).

applimited.nl

BUX voor iPhone maakt van beleggen kinderspel

Beleggen kan gezien worden als één van de meest spannende spellen op aarde. Het brengt daarentegen wel risico's met zich mee en vergt meestal een goed gevulde portemonnee. De iPhone-app BUX brengt daar verandering in. In eerste instantie, dat wel.

nos.nl

App moet jongeren laten beleggen

Met een tik op de telefoon 100 euro inzetten op een daling van het aandeel ING. De opkomst van nieuwe beleggingsapps maakt het steeds eenvoudiger om te beleggen. De apps spreken vooral jongeren aan.

Bux is één van de nieuwe apps. Gebruikers kunnen met nepgeld spelen of met echte euro's. Beleggen is zo simpel mogelijk gehouden. Spelers kunnen namelijk alleen inzetten op een daling of een stijging van een aandeel.

efinancialnews.com

Race to be the big wheel in fintech

Politicians’ pronouncements are often evasive but when George Osborne declared his hopes for the future of financial technology in Britain, he did not mince his words.

marketingfacts.nl

Nieuw! BUX