BUX Pers Pagina

Wireduk_logo

Europe's hottest startups 2016

Amsterdam's international outlook means that its startups aspire to grow at home and abroad. With an above-average gross national income, an English-speaking community and 58 million passengers travelling through its airport every year, the city is a magnet for early-stage founders.

Wat onlosmakelijk met ondernemen te maken heeft zijn aandelen. Een simpel idee. Je investeert door middel van een aandeel in een bedrijf en als je het goed hebt ingeschat kun je daar geld mee verdienen. Uit de praktijk blijkt dat dit niet altijd even eenvoudig gaat. Neem Nintendo als voorbeeld. Nintendo steeg enorm in waarde, maar moest een aantal dagen later weer flink inleveren. Wil je zelf eens experimenteren met beleggen en hier meer van begrijpen? Probeer dan samen met ons de Bux app uit!

rtlz.nl

Beursapp BUX wil België en Scandinavië veroveren

Bux, de app waarmee je kunt beleggen, breidt verder uit in Europa. Dat kan heel makkelijk, de bestaande apps in het Nederlands en Engels kunnen gewoon in België, Zweden en Denemarken worden gedownload.

Begin dit jaar haalde BUX, het bedrijf achter de gelijknamige beleggingsapp, iets meer dan zes miljoen euro op bij een investeerder. Belangrijkste bestemming voor dat geld: expansie op de Duitse markt.

Emerce-logo

6,1 miljoen euro voor Duitse expansie Bux

Het Duitse Holtzbrinck Ventures, financier van Zalando, Bol.com en HelloFresh, investeert 6,1 miljoen euro in de Amsterdamse fintech start-up Bux.

Sprout.nl_logo

Hoe Bux 6 miljoen ophaalde voor een beurs-app

Casual beurshandel is goud waard, blijkt uit een nieuwe investeringsronde van Bux. De Nederlandse app kan met 6 miljoen euro aan vers groeikapitaal zijn marketing opvoeren en nieuwe ontwikkelaars aantrekken. "Investeerders zien dat wij een nieuwe markt aanboren", zegt oprichter Nick Bortot.

Een Duitse durfinvesteerder steekt dik 6 miljoen in de Nederlandse beleggingsapp Bux. Met het geld wil het bedrijf flink uitbreiden en zichzelf op de kaart zetten in Duitsland. Het bedrijf droomt alvast van een uitrol in de rest van Europa.

De Nederlandse beleggingsapp Bux heeft een investering opgehaald van 6,1 miljoen euro bij het Duitse Holtzbrinck Ventures, meldt het jonge bedrijf woensdag.
De Duitse durfinvesteerder moet Bux helpen om de markt in Duitsland verder aan te boren. Holtzbrinck investeerde eerder in bedrijven zoals Zalando, Bol.com en HelloFresh.

"We willen het geld gebruiken om een sociaal netwerk voor beleggers aan onze app toe te voegen", zegt Nick Bortot, CEO van Bux tegen NU.nl. "Ook willen we internationaal groeien."

More Articles »